Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Llibres per aprendre anglès

19 de gen. 2016

Llibres per aprendre anglès

A la biblioteca disposem d'una àmplia selecció de contes i llibres que ajudaran als nostres infants a aprendre anglès tot passant una bona estona. Com a mostra, us recomanem els següents, que recollim en la proposta Un cop d'ull d'aquest mes:

Un cabdell de fil màgic - A magic ball of yarn
Judit Robert. Il·lustracions de Evelyn Roca. Versió en anglès per James Dill

És un conte que no explica cap història meravellosa. És un conte on la protagonista no té nom, perquè podem ser qualsevol de nosaltres. És un conte de coses quotidianes, que no passa en cap lloc en concret, perquè poden ser tots els llocs.

Tot comença en una festa d’aniversari, quan a la nostra protagonista li regalen un cabdell de fil. Sembla un obsequi insignificant, però, temps a venir, li serà molt útil, perquè li permetrà estrènyer lligams amb la natura, amb els amics, amb la família i amb tot allò que s’estima a la vida i la fa feliç. Un cabdell de fil màgic és un relat tendre ple de màgia i bons desitjos, que repassa les estacions de l’any, les festes tradicionals, els sentiments i alguns costums ben nostres, mentre es va teixint la història individual de cadascú. Ens ensenya la satisfacció de fer coses per als altres: cuidar les flors, tenir cura dels animals, compartir les nostres coses, apreciar tot allò que els demès fan per nosaltres. La seva autora, Judit Robert, treballa a la secció infantil de la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp, fet que li permet estar dia a dia en contacte amb els nens i nenes i viure juntament amb ells hores de distracció i fantasia envoltada de llibres.

Els Barrufets: el meu primer llibre Català/Anglès
Peyo

El diari ARA va oferir als seus lectors l'oportunitat d’aconseguir aquesta obra per ajudar els més petits de la casa a aprendre anglès i per fer-ho utilitza l’ajuda inestimable d’uns dels personatges més coneguts des de fa anys per molts nens i nenes d'arreu del món, els Barrufets.

Aquests petits i simpàtics éssers blaus, ens permeten, d’una manera senzilla i entretinguda, aprendre un vocabulari de més de 500 paraules en anglès a través de 24 làmines il·lustrades, cadascuna de les quals centrada en una temàtica diferent: des del cos humà fins a l’escola, passant per diverses modalitats esportives, la roba, la platja, els oficis o el fons del mar, entre moltes altres. Per a cadascun d’aquests àmbits, es proposen una vintena de conceptes que apareixen representats amb el dibuix d’un barrufet i amb el nom escrit tant en català com en anglès. D’aquesta manera el llibre ajuda els infants a eixamplar el domini lèxic del català, a més de permetre descobrir com es diu cadascuna d’aquestes paraules en anglès, en un procés d’aprenentatge eficaç, ràpid i divertit. El fet que les paraules apareguin agrupades per temes ens ajuda a situar-nos i a utilitzar-lo com un primer diccionari il·lustrat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada