Us hem preparat dues lectures molt suculentes per aquest
estiu:
Escarlatina,
la cocinera cadáver de Ledicia Costas i amb il·lustracions de Víctor Rivas,
i
T'ho
explico a la cuina : cuina amb la imaginació de Ferran Adrià de Ferran
Adrià i altres autors.
Aquests dos llibres tan diferents tenen una cosa en comú,
tots dos parlen de la passió per la cuina i de com fer receptes molt divertides
i bones a casa! Esteu preparats per cuinar aquest estiu? Doncs aquí teniu la
descripció dels dos ingredients que us proposa la biblioteca!
“Si el teu aniversari coincideix amb el Dia dels Difunts,
prepara't per a una sorpresa mortal." Això és el que li passa a Román Casas, que somia amb ser un
prestigiós xef i demana un curs de cuina pel seu desè aniversari. En el seu
lloc rep un taüt negre amb les instruccions per activar a Escarlatina, una
cuinera del segle XIX i el seu inseparable Lady Horreur, una esgarrifosa aranya
amb accent francès.
Els tres nous amics i el gat Dodoto viatgen a bord del
Mortibus fins a l’inframón , on els morts viuen (bé, és un dir) sota l'imperi
d’Amanito, un sinistre tirà. Així arrenca una odissea de mort on no falten
ingredients d'aventura, misteri i molt d'humor.”
“Pel camí hem après que cal “menjar coneixement per
alimentar la creativitat", que el coneixement és la "gasolina" de
la imaginació: com més coneixement, més lluny arriben i més lliures són totes
dues. El que passa és que cada vegada que fas un viatge pels camins de la
imaginació és gairebé impossible no ensopegar amb els personatges i els mons de
Disney, Marvel, Pixar i Star Wars.
A T'ho explico a la cuina, Ferran Adrià et descobreix tot el
que necessites saber sobre gastronomia i t'ofereix més de 60 receptes fàcils,
creatives i molt màgiques per elaborar en família.”
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada