Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: L'Hora del Conte

L'Hora del Conte

L'HORA DEL CONTE és una activitat que es realitza a totes les biblioteques públiques des de fa molts anys. La missió principal d'aquestes sessions es la d'acostar la lectura, les narracions, la imaginació i els llibres als més menuts. Des de la Biblioteca Torras i Bages programem dos tipus de sessions:

L'hora del conte: adreçada a infants a partir de 3 anys. Es realitza cada últim dissabte de mes, durant el curs escolar. Són sessions obertes (no cal inscriure's per assistir-hi) però, lògicament, tenen l'aforament limitat.

Els contes per a caganius: adreçats als més petits, els infants entre 1 i 3 anys. Tenen lloc cada dos mesos, dissabte al matí i cal inscriure's per assistir-hi per tal de proporcionar el màxim de calidesa i comoditat als més petits, als adults i pares que els acomanyen i als narradors.

A continuació, us detallem un seguit de recomanacions que, si seguim entre tots, faran de les hores del conte una experiència agradable, profitosa i màgica per a tots els assistents:Els nens i nenes sempre han d’estar acompanyats per un adult.
Els més petits els heu de tenir a la falda o asseguts al costat per poder estar-ne pendents en tot moment. Els infants més grans s’asseuran al terra, davant de tot.

Si l’infant s’avorreix o està cansat, és l’hora de marxar.
De vegades els menuts es cansen, ploren, es belluguen i fins i tot interrompen el narrador: en aquests casos us convidem a sortir de la sala
per no torbar la sessió.

Fixeu-vos per a quines edats
va adreçada cada sessió de l’hora de conte.
Hi ha sessions per a infants a partir de 3 anys i d’altres per a més petitets. El llenguatge, el contingut i el missatge canvia. Cal tenir-ho molt en compte perquè puguin seguir la narració i no els resulti llarg o feixuc.

Cal ser puntuals.
El soroll que fem quan entrem i sortim de la sala fa que ens sigui més difícil seguir el conte i podem distreure tant el narrador com els més petits. Passats 10 minuts de l’hora d’inici no es podrà accedir a la sala.

Aparcament de cotxets.
Si no és possible venir sense cotxet, cal deixar-lo ben aparcat
a la zona d’ordinadors de la Sala Infantil.

Recordeu que a la biblioteca no es pot menjar.

Els més grans: cal respectar el silenci i estar pendents dels més petits 
mentre dura el conte i també a l’acabar...
Silencieu els dispositius mòbils. 
Quan sortiu de la sala, intenteu no fer soroll, ja que la biblioteca segueix oberta pe al públic en general i hem de procurar no molestar els altres usuaris.

Fotografies
La biblioteca es reserva el dret de fer fotografies de les activitats que es realitzen que podran ser utilitzades per difondre la programació en suports digitals i impresos.
Si algun dels assistents no vol aparèixer en aquestes imatges, cal que ho comuniqui.

Gràcies per implicar-vos en aquesta activitat i ajudar-nos a millorar-la cada dia. Ben aviat hi haurà una altra HORA DEL CONTE. Consulteu aquí la programació d'activitats.
 US HI ESPEREM!Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada