Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Cafè dolç o amarg?

29 de maig 2012

Cafè dolç o amarg?

Hi ha nens que viuen una realitat però en somien una altra. L'Anna Obiols ha creat un text sensible que és la dolça melodia dels pensaments d'un nen que viu al carrer. Les il·lustracions que l'acompanyen surten de la mà mestra d'en Subi, dels seus pinzells i de la barreja de les pintures amb cafè...
Cafè dolç, cafè amarg és un conte per a petits i grans que ens ensenya a valorar les coses a les quals tot sovint no donem importància pel fet de ser-nos simplement quotidianes. Després de llegir el conte de ben segur que apreciarem una mica més tot allò petit però fonamental que moltes vegades ens passa per alt. El relat ens ajudarà a pensar i reflexionar sobre el que és important, necessari o imprescindible en aquesta vida. El més colpidor d'aquesta història és que qui ens fa arribar a aquestes conclusions és un nen que viu al carrer, en Mikhail. En Mikhail no té família, no pot anar a l'escola perquè ha de treballar, viu dins una capsa de cartró i el seu únic amic és un rodamón.
L'Anna Obiols ha escrit un text sensible que ens fa viatjar a través dels pensaments d'un infant que viu al carrer. Cada frase va acompanyada d'una imatge colpidora que posa la pell de gallina. En Mikhail enumera un seguit d'elements que tothom té i ningú aprecia; coses que per a ell serien vitals però no té la sort de poder-ne gaudir. Com si fos una cançó, en Mikhail ens donarà a conèixer les seves pors, la seva tristesa i les seves mancances. Cadascuna de les seves afirmacions, el to que utilitza i els dibuixos que les acompanyen fan que al lector li sigui molt fàcil posar-se a la seva pell.

«… Alguns nens diuen que s’avorreixen. Jo no tinc temps per jugar. / Ploren perquè no volen anar a l’escola. I jo perquè no hi puc anar. / Hi ha qui vol una televisió a l’habitació. I jo una casa que no sigui de cartró. / Sovint s’enfaden amb els seus pares. Jo, cada dia, els trobo a faltar...».

Els penedesencs Anna Obiols i Subi són els autors d'aquest llibre sensible i sensibilitzador alhora, que sense dibuixar una realitat catastròfica sí que mostra una crua realitat.

Anna Obiols, Subi (Il.)
Cànoves i Samalús : Proteus, 2010

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada