Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Un conte mandinga per a infants a partir de 5 anys

24 de maig 2012

Un conte mandinga per a infants a partir de 5 anys

Koumera Diakhaby, senegalès d'origen i català adoptiu, recull aquest conte Mandinga ambientat en un poblat de la selva de Niakolo-Koba. La història és adaptada per Franz Hurtado i les il·lustracions són de Sílvia Bayo.

Comença així:
"A Diacka Madina, quan arriba la nit tots, grans i petits, es reuneixen al voltant d'una foguera. Animats entre danses, cançons i rialles escolten boniques històries que els explica en Koumera. Ell coneix tots els contes Mandinga; els ha après en milers de nits com aquesta".

A partir d'aquí en Koumera comença a explicar-nos un conte que té per protagonistes la Kumbà i en Mamadou. La Kumbà està embarassada i vol que el seu fill neixi sobre una estora de Llarinté (lleó). En Mamadou farà mans i mànigues per aconseguir la pell d'un lleó i complir així els desitjos de la seva esposa. Tres anys més tard i en motiu de la gran festa dels noms, és en Mamadou qui té un desig, vol que el seu fill porti un plomall especial, el més bonic d'Àfrica: una cua de Tiré (girafa). I la Kumbà no ho dubta ni un instant i marxa del poblat a la recerca d'una Tiré. La trobarà? Llegiu la historia i ho descobrireu.

Koumera Dlakhaby, Franz Hurtado (Il.)
Barcelona: Tiré, 2003

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada