Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Gènius! el nou portal de biblioteques per als infants

12 de juny 2012

Gènius! el nou portal de biblioteques per als infants

Gènius, el nou portal infantil de les biblioteques,  aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

El Gènius'adreça a la població infantil  d'entre 6 i 12 anys, i  també  inclou un espai per a dues comunitats més en els apartats de Mares i pares i Escoles. Ofereix informació i serveis; espais de participació per als usuaris, que poden valorar documents i enviar als amics; accés a tràmits bibliotecaris en línia, i un espai personal on els nens i nenes poden organitzar-se i personalitzar-se els continguts que els interessen del portal.

Entre les principals novetats que aporta el nou web destaquen: 
  • Informació especialitzada en el món infantil 
El Gènius engloba la informació entorn grans àrees temàtiques, oferint-la en qualsevol suport: novetats bibliogràfiques, webs recomanades,  guies de lectura, activitats de les biblioteques,  especials temàtics, articles de revista , enquestes...   
  •  Foment de la lectura
El Gènius esdevé una eina de foment de la lectura important especialitzada en temàtica infantil. Els apartats Llibres, Còmics, Música i cinema  incideixen especialment en aquesta funció bàsica de les biblioteques, amb recomanacions i informació de novetats. La incorporació de productes elaborats per les biblioteques, com ara les guies de lectura, acompanya també  en la descoberta de la lectura.
  •  Aprenem jugant 
 L'apartat En acció ofreix diversos jocs propis . Els usuaris infantils poden ugar, crear manualitats i enviar postals de felicitació.
  •  ClubBib 
El ClubBib és l'apartat personal dels usuaris infantils. Els nens i nenes poden  triar les seves biblioteques preferides per rebre  les seves notícies i activitats. Així mateix, també poden guardar la informació que els interessa del  Gènius (una guia de lectura, la referència d'un llibre, una web recomanada ... creant-se un espai entorn als seus interessos.  
  •  Participació
Els documents que apareixen al Gènius (guies de lectura, seleccions de webs, especials temàtics...) poden ser puntuats pels usuaris registrats al web . A més, els usuaris també poden enviar per correu electrònic i  imprimir el que més els interessa del portal.  
Deixeu-vos portar per en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit, els personatges que us guiaran pels racons d'aquest nou portal.  Els 4 personatges viuen a la biblioteca virtual infinita i hi viuen grans aventures. Descobriu-les!
Per gaudir al màxim de tots els serveis que ofereix el Gènius  només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada