Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Mira què tiiiiinc...

9 de jul. 2012

Mira què tiiiiinc...

Browne, un dels mestres de la literatura infantil, ens proposa una història amb dos infants protagonistes que són en realitat personatges al·legòrics que volen representar per una banda el materialisme i per l’altra el poder de la imaginació, del món interior. 
El materialisme és clar i evident pràcticament des de la pàgina 1 en la figura de l’Albert, el nen que va fardant davant del Joan de tot allò que té (una bici nova, una pilota nova, una bossa enorme de llaminadures, una disfressa de goril·la...). Sembla, però, que la sort no l’acompanyi, perquè per una banda, les seves preuades possessions no semblen despertar l’enveja que ell voldria en l’altre criatura, i per l’altra, les seves aventures sempre acaben malament (la bicicleta estrellada, la pilota trencant un vidre, la bossa de llaminadures provocant-li una bona indigestió...).
El perquè el Joan no es deleix per les joguines de l’Albert és el quid de la qüestió, i és possible que no ens n’adonem fins a la última plana, però de fet el senyor Browne ens ha estat deixant pistes “visuals” tot al llarg de les il·lustracions que acompanyen la història. 
Qui necessita de les “coses”, quan li ha estat concedit el do de la imaginació?


Anthony Browne
Barcelona : Intermón Oxfam, 2011

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada