Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Música, temps i conte: tot en un

1 de nov. 2012

Música, temps i conte: tot en un

Tot inspirant-se en l'obra "Les quatre estacions" de Vivaldi, l'autor José Antonio Abad presenta un relat bucòlic ambientat en un bosc, a on es descriuen els canvis estacionals. La fauna i la flora, la presència humana i el cicle de la natura marquen el text literari, que destaca per la seva elegància formal i per la capacitat per transportar al lector fins al paradís imaginari que l'artista plàstic Emilio Urberuaga.

L'àlbum inclou un disc amb la gravació del 2007 de “Les quatre estacions” per part de la violinista nord-americana Sarah Chang, acompanyada per l'Orpheus Chamber Orchestra, considerada per la revista BBC Music com la seva actuació més brillant. 

La història, protagonitzada per un esquirol, enganxa als nens per la seva senzillesa i quotidianitat, alhora que ens permet jugar amb la música gràcies a que cada passatge se’ns situa musicalment amb exactitud de minuts i segons, d’aquesta manera podeu fer petites audicions perquè els infants interpretin els sons, els ritmes, fins i tot podran identificar els diferents estats d’ànim del protagonista mercès a la magistral interpretació de Chang.

És indubtablement un títol indispensable a qualsevol biblioteca pública i escolar, esdevé una eina fantàstica per als professors que vulguin treballar la sensibilitat musical amb els nens i nenes, a banda de ser una bonica història acompanyada d’unes il·lustracions sensacionals del sempre genial Emilio Urberuaga.

Sarah Chang, J.A. Abad, Emilio Urberuaga
Barcelona: Hipòtesi, 2012
Font: Al·lots

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada