Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Ell te cura de tots

20 de març 2014

Ell te cura de tots

Tot i que deixem enrere l'hivern us volem recomanar que llegiu aquest llibre entranyable que desperta la nostra tendresa. Un text delicat i poètic, lleuger com una cançó, impregnat d'un respecte reverencial per la vida i tots els éssers vius.

El gnom no dorm d'Astrid Lindgren i Kitty Crowther.
És una d'aquelles nits d'hivern en què la gent es queda a casa i s'arrauleix ben a prop dels troncs que cremen a la llar vigilant que les flames no s'apaguin, una d'aquelles nit en que l'hivern s'expressa amb tota la seva cruesa, però el gnom no dorm, sinó que es desperta per tenir cura de la quadra i l'estable, el cobert i el rebost, tot lliscant secretament entre les cases.

Astrid Lindgren (1907-2002) va néixer el 14 de novembre 1907 a Suècia. Va créixer enmig de boscos, llacs i un paisatge tan bonic com el d'un conte de fades. De gran va  marxar a Estocolm; allà es va casar i va tenir dos fills. La seva filla Karin s'inventava noms divertits i llavors l’Astrid s’imaginava una història amb ells. Així va escriure el conte de Pippi. Aquest llibre el va portar a diversos editors que es van horroritzar en veure que Pippi era una nena poc modèlica i no van voler editar-lo. Per fi va guanyar un concurs i va trobar editor. Així va començar l'èxit de Pippi , de la seva autora i de gairebé els seixanta llibres que ha escrit. Astrid Lindgren és una de les escriptores més importants de la literatura infantil del segle XX. Els seus protagonistes són irreverents, intel·ligents, forts, febles i amb dubtes. Els seus llibres reflecteixen un esperit humanista i una defensa decidida dels valors de la pau i l'ecologisme. Gràcies a les seves obres, va aconseguir nombrosos premis entre molts altres el Premi Andersen  el  1958, el Premi Nacional de Literatura de Suècia l’any  1957 o la Medalla d'or de l'Acadèmia Sueca l’any 1971.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada