Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: M'expliques un conte?

1 d’ag. 2014

M'expliques un conte?


Maurice Sendak. A la cuina, de nit. Kalandraka, 2014.
Un conte clàssic de 1970 en el qual Maurice Sendak evoca records de la seva infantesa: l’autor tenia 11 anys quan, a la Fira de Nova York, va quedar meravellat davant l’aparador de la pastisseria Sunshine Bakers, el lema de la qual era “Nosaltres fornegem per tu mentre tu dorms”. Anys més tard, Sendak explicaria que aquest llibre fou una mena de venjança: “Ara sóc suficientment gran per quedar-me despert a la nit i saber què passa a la cuina, de nit!”. Es tracta d’un relat oníric, un text rimat que transmet diversió i energia, protagonitzat per un nen i tres pastissers caracteritzats com a Oliver Hardy. Les il·lustracions són un homenatge al Little Nemo in Slumberland, de Winsor McCay, del qual reconeixia la seva influència artística: “Dibuixem, no pas sobre la memòria literal de la infància, però sí sobre la memòria emocional, la seva tensió i la seva urgència. Cap de nosaltres ha oblidat els seus somnis infantils”. 

En una petita ciutat francesa, un jove anomenat Henri Émile Matisse es passava el temps dibuixant. Quan va créixer, es va traslladar a París i es va convertir en un famós artista. Ja de gran, una malaltia greu el va immobilitzar en el llit i va haver de buscar valor per seguir estimant la vida… Un dia va retallar unes formes en paper pintat. Estava dibuixant amb unes tisores! Basada en la vida de Henri Matisse, aquest colorit àlbum il·lustrat inclou una nota de l'autora, cites del propi Matisse, i una mirada sobre el procés creatiu d'un gran artista. 

El germanet de la Carolina Cocodrila sempre baveja, però la Mama Cocodrila només parla de com n’és de preciós. La Carolina està molt gelosa. Per això decideix anar a la botiga de bebès i canviar el seu bavós germanet per un altre de nou. En trobarà cap que li faci el pes?


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada