Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

El blog de la Zum Zum: Les excursions del Cavall Fort

7 de juny 2016

Les excursions del Cavall Fort

Aquest mes us volem donar a conèixer aquest llibre que forma part de la col·lecció de la Biblioteca Torras i Bages i que trobareu a la secció dedicada a mares i pares de la sala infantil.

Es tracta d'un recull de 30 excursions, totes elles publicades a la revista Cavall Fort i que, degut a la gran acceptació que van tenir, l’autor va creure convenient editar-les totes juntes en un llibre i fer-ne així una obra molt pràctica i útil per a pares i mares a l’hora d’organitzar sortides en família.

Però aquesta publicació és molt més que això: el llibre està estructurat en dues parts ben diferenciades. En la primera, titulada “Com anar d’excursió”, es fa un repàs a la història de l’excursionisme, s’explica com conèixer i respectar la muntanya, com s’ha d’anar d’excursió, tot el que cal saber sobre l’entorn excursionista i també l’esperit que s’ha de tenir per ser-ho.

Tot això us servirà per agafar ganes i motivació, i quan ja estigueu ben motivats i a punt per sortir és quan entrarà en joc la segona part, on trobareu les excursions per realitzar.

30 excursions per a nois i noies, així es titula la segona part. Consta de 30 recorreguts per arreu del principat i un parell pel sud de França. El Puigsacalm, el Matagalls, el Canigó o el Pedraforca són alguns dels cims més emblemàtics que us convida a realitzar però també trobareu excursions  per arreu del territori, la majoria d’elles molt assequibles i fàcils de realitzar.

De cadascuna de les rutes en trobareu una petita descripció inicial, les indicacions per arribar-hi, l’època de l’any més recomanable per fer-les, la seva dificultat, una mica d’història, així com una descripció de l’itinerari amb fotografies dels punts més bonics i un tímming dels indrets per on anireu passant. Per últim també hi trobareu alguna anècdota sobre el recorregut que us serà molt interessant i il·lustrativa.

Us deixem l’enllaç del document i us animem a organitzar alguna de les excursions que planteja.


A caminar s’ha dit!



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada